Duurzaam Ondernemen met Refurbished Computers en Laptops

Een duurzame samenwerking, goed voor het milieu en voor de gebruiker


Direct PC en duurzaamheid

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp in de wereld, zo ook voor ondernemers. Duurzaam ondernemen kent vele, uiteenlopende mogelijkheden en het is aan de individuele ondernemer om te beslissen hoe duurzaam deze wenst te zijn.

Ook Direct PC doet aan duurzaam ondernemen. Wij richten onze pijlen daarbij onder andere op het terug dringen van het zogenaamde e-waste. Hierin zijn wij een samenwerking aangegaan met Data Impact uit Bladel.


Wat is e-waste?

E-waste is alle afval dat ontstaat door het weggooien van elektronische producten. Elke computer, elke laptop en elke smartphone wordt aan het eind van zijn leven e-waste. Slechts een klein deel van de onderdelen van deze producten kunnen worden recyclet. Het overgrote merendeel van de onderdelen eindigen op een vuilnisbelt of in de verbrandingsoven. Er kan van deze onderdelen geen grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt worden. Dit is niet duurzaam.

Een belangrijke vraag hierin is hoe we kunnen voorkomen dat een computer, laptop of tablet eindigt als e-waste. Hoe kunnen we de duurzaamheid van deze producten vergroten?

Een groot deel van deze producten wordt weggegooid omdat de eigenaar een nieuwere variant heeft aangeschaft. Het product zelf is eigenlijk nog goed. Een nieuwe harde schijf of SSD, misschien een nieuw geheugenkaartje, even op poetsen en uw oude computer kan zo weer verkocht worden aan iemand met minder hoge eisen aan het apparaat. Een laptop die 5 jaar geleden is aangeschaft omdat u hem dagelijks nodig had voor gamen, maar nu niet geschikt is voor de nieuwste games, kan voor een ander een perfect apparaat zijn om nog jaren plezier van de hebben. Wanneer we de duurzaamheid van deze producten willen vergroten is het van belang ervoor de zorgen dat deze niet vroegtijdig op de e-waste stapel eindigen. Dit is waar Direct PC en Data Impact om de hoek komen kijken.


Refurbished PC’s, laptops en smartphones, een duurzame oplossing

Een van de wijzen waarop Direct PC en Data Impact duurzaam ondernemen is door de verkoop van refurbished PC’s, laptops, tablets en smartphones. Wij vervangen altijd de harde schijf, voor een nieuwe harde schijf of een snellere SSD, zodat we zeker weten dat er geen oude data meer op staat en de computer of laptop is voorbereid op de toekomst. Het apparaat wordt uitvoerig getest om zeker te zijn dat het apparaat nog juist werkt. Defecten worden gerepareerd. Vervolgens bieden wij deze apparaten weer voor een lage prijs aan onze klanten aan.

Een refurbished computer of laptop is ideaal voor iemand de computer of laptop gebruikt om te mailen, internet bankieren en social media. Boodschappen online doen en surfen op internet. Zo heeft u voor een gering bedrag een hele goede computer of laptop. Met de aanschaf van een refurbished apparaat helpt u de berg aan e-waste te verkleinen. Doordat het moment waarop het apparaat als e-waste eindigt later wordt, helpt u onze planeet en uw eigen portemonnee. Refurbished computers en laptops zijn stukken goedkoper, en net zo goed, als nieuwe apparaten.

Zo zijn Direct PC en Data Impact lekker groen.

Posted by Richard